تربیت و آموزش جنسی کودکان

تربیت جنسی در کودکان

تربیت جنسی بخشی از تربیت کلی کودک است که اگر به آن توجه نشود، سایر بخش های تربیتی کودک را در برهه های مختلف زندگی دچار آسیب می کند. تربیت جنسی شامل دادن اطلاعات دقیق و صحیح به کودک بر اساس سن و مرحله رشدی اوست؛ به گونه ای که از آسیب های جنسی در تمام مراحل زندگی اش در امان بماند.

ما در این مقاله، ابتدا به بیان سوالاتی پر تکرار در این زمینه خواهیم پرداخت و پس از پاسخ به آنان راه کارهایی جهت جلوگیری از آسیب های جنسی کودکان ارائه خواهیم داد.

رابطه بین تربیت جنسی و آموزش جنسی کودک چیست؟

آموزش جنسی قسمتی از تربیت جنسی و تربیت جنسی، خود زیر مجموعه ای از تربیت عمومی کودک است. تربیت جنسی را نمی توان به صورت مجموعه ای مستقل از تربیت عمومی کودک دانست.

هدف از تربیت جنسی کودک چیست؟

همواره باید توجه داشت که بین تربیت و آموزش جنسی دوران کودکی و رضایت از زندگی در بزرگسالی و موفقیت زناشویی ارتباط مستقیمی وجود دارد. تربیت جنسی ناصحیح می تواند منجر به اختلال های رفتاری و جنسی در آینده شود. بنابراین لازم است از همین ابتدا به این مقوله مهم تربیتی توجه شود.

تربیت و آموزش جنسی کودک بر عهده کیست؟

آموزش جنسی در مرحله اول توسط والدین و در مرحله دوم بایستی با مشارکت مربی آموزش دیده، پزشک خانواده و متخصصین این امر و ترجیها در حضور والدین اتفاق افتد.

بهتر است آموزش جنسی توسط پدر انجام شود یا مادر؟

به طور کلی در تربیت و از جمله تربیت جنسی پدر و مادر هر دو دخیل اند. هر چند بهتر است این اموزش تا حد امکان توسط والد هم جنس صورت گیرد اما معمولا در این موضوعات مادر به فرزند احساس نزدیکی بیشتری دارد. اما بایستی پدر نیز از همان ابتدای امر در این این مسئله دخیل باشد تا در سنین بلوغ پدر به راحتی بتواند آموزش های لازم را به پسرش داشته باشد.

بهترین لحظه ها برای آموزش جنسی کدام اند؟

لحظه های مناسب آموزش، آغازی برای گفت و گوی بیشتر درباره موضوعات جنسی هستند. این زمان ها ممکن است به صورت اتفاقی ایجاد شوند. مانند مشاهده صحنه ای جنسی در تلویزیون، در میهمانی و…
اما می توان این موقعیت ها را به صورت برنامه ریزی شده نیز ایجاد کرد. مثلا در هنگام رانندگی که والدین و فرزندان یکدیگر را به صورت مستقیم نگاه نمی کنند، زمان خوبی برای این آموزش هاست.

نحوه صحیح پاسخ به سوالات جنسی کودک چگونه است؟

کودکان درباره بلوغ و موضوعات جنسی سوالاتی مطرح می کنند که والدین باید با ظرافتی خاص و بدون استفاده از کلماتی که موجب بیداری زودرس این غریزه در کودکان شود به سوالات آنان پاسح دهند. در عین حال پاسخ ها نباید آن قدر مبهم باشد که کودک برای ارضای حس کنجکاوی اش مجبور شود پرسش های خود را با افراد غیرمسئول مطرح کند.

راه کارهایی برای جلوگیری از آسیب های جنسی کودکان

١. سیراب کردن کودک از محبت:
محبت کردن به کودک از سوی والدین، موجب ایجاد دلبستگی ایمن در کودک خواهد شد و همین دلبستگی ایمن، یکی از راه های پیشگیری از آسیب های اجتماعی است.

٢. مانوس کردن کودک با طبیعت:
انس کودک با طبیعت، سبب ایجاد یک تعادل هورمونی در مغز او شده که سبب کاهش ولع جنسی در دوران بعد از بلوغ می شود.

٣. تمرین صبر و انتظار:
تمرین صبر موجب می شود که کودک یاد بگیرد، گاهی  لازم است برای رسیدن به خواسته هایش انتظار بکشد. به طور مثال گاهی می توان خرید اسباب بازی مورد علاقه اش به تعویق انداخت، تا او برای رسیدن به خواسته اش انتظار بکشد.

٤. استفاده صحیح از موبایل و اینترنت:
تنها گذاشتن کودک با موبایل و اینترنت می تواند سبب شود که کودک، شاهد صحنه هایی مستهجن و ناپسند  باشد و یا به سایت هایی دسترسی پیدا کند که به هیچ وجه مناسب سن او نیست.

٥. شناخت صحیح دوستان
باید دوستان فرزندمان را بشناسیم. به مدرسه و جو حاکم به مدرسه فرزندمان دقت نماییم. تاثیر رفتارهای خلاف دوستان و صحبت های جنسی مابین آن ها تاثیر بسیار زیادی بر انحراف جنسی فرزندمان خواهد داشت. بنابراین نظارت بر محتوای ارتباط فرزندمان با دوستانش یک امر ضروری است.

و…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *